COMISSARI EXPOSICIONS

 Temps compartit. 

Diàleg amb la ceràmica i l’escultura

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Aquest projecte va neixer a partir d’una reflexió sobre la història compartida de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona, Generalitat de Catalunya i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, per més informació del seus origens ho trobareu a https://ca.wikipedia.org/wiki/Escola_de_la_Llotja

Va ser un plaer realitzar aquesta exposició anomenada Temps Compartit i poder reunir peces artístiques de dues disciplines com son l ́escultura i la ceràmica per observar com poden expressar-se com veritables obres d’art i reafirmar que es ja una realitat dins l’art contemporani.

La facultat de Belles Arts com l ́Escola Superior de Disseny i Art Llotja provenen d’uns orígens comuns que els professors d’avui en dia han de saber assumir l’oportunitat i la responsabilitat de transmetre aquesta tradició pel futur dels nostres alumnes.

La importació del diàleg interdisciplinari entre aquestes institucions amb aquesta petita exposició «Temps Compartit» potencia la comunicació i la relació entre els professors i alumnes. També potencia la creativitat i la metodologia dels dos centres.

Per tant aquesta exposició és un diàleg d ́anada i tornada entre l’Escola Superior d ́Art Llotja i la Facultat de Belles Arts, primer es va fer l´exposició en l´espai blanc de LLotja durant el curs 2014-15 i desprès a la sala de la Facultat de Belles Arts durant el curs 2015-16.

Mark Rothlko «El professor ideal»: Apunts d ́una anàlisi comparativa. Els papers de Rothko 1941, escrivia:

(…) el professor ha de tenir la sensibilitat d’un artista. L ́art ha de ser per a ell un llenguatge lúcid que indueixi a la comprensió i a l ́exaltació del que inspira.

L’artista professor és qui normalment ha realitzat aquesta tasca amb més èxit.

Com que l’art és la seva millor manera d’expressar-se, i per l’intima relació que manté tant amb la seva pròpia obra i metodologia com amb la d’altres artistes del present i del passat, és més fàcil que hagi pogut desenvolupar una sensibilitat més gran que els qui només han tingut una relació d’espectadors.

Com deia un professor d’escultura de la Facultat de Belles Arts en Lluís Doñate:

“Els professors estem per ensenyar el que sabem i també perquè l’alumne triomfi per poder desenvolupar-se, és aquesta una part de la nostra missió”.

Per això és una gran satisfacció organitzar una exposició i presentar els treballs d’alguns alumnes dels dos centres que han sigut triats per exposar en aquesta sala d’exposicions de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Constatar que alguns dels artistes aquí presents en poc temps han pogut iniciar se en les convocatòries per a joves creadors obtenint premis, seleccions, beques, exposicions i entrevistes en els mitjans de comunicació.

Exposició d’alumnes de la Facultat de Belles Arts i lEscola Superior de Disseny i Art Llotja

Ruth Cepedano, Anna Ferrer, Minji Jung, Laia Pascual, Neus Buades i Harley Martínez

Comissaris : Montserrat Altet, Rosa Bessó, Jordi Plana, Albert Valera, Salvador Juanpere

JORDI PLANA: Professor associat de la Facultat de Belles Arts i Professor de l´Escola Superior d´Art i Disseny LLotja. Artista Visual .Escultor.

 

Article publicat a la revista Terrart.Abril 2017. Associació de Ceramistes

IMG_3896 IMG_3898 IMG_3474 IMG_3491