L’ALLIBERAMENT DE SANTA EULÀLIA

PORTADA

L’alliberació de l’Eulàlia

ESDAP Catalunya. Campus Llotja

http://www.esdap.cat/p/1/1/0/ESDAP

L’alliberació de Santa Eulalia from Jordi plana on Vimeo.

 

Enguany en una classe en el campus Llotja, vaig poder desenvolupar una optativa interdisciplinar amb els alumnes de quart de grau en disseny.

El repte era molt gran teníem 17 alumnes que havien de tutoritzar amb la creació en una intervenció lumínica pel festival Llum al Barcelona Llum 2018.

Concretament el lloc era una mitjanera de 20 metres d´alçada en un edifici a l´illa de vianants del Poblenou, aquest edifici tenia en un paret del seu lateral dret un jardí vertical que era regat per l´aigua de la pluja recollida per la teulada del mateix.

El tema proposat fou el de Santa Eulalia patrona de Barcelona i màrtir, va ser condemnada i crucificada pels seus ideals quan tenia només 13 anys.

El projecte L’alliberació de l’Eulàlia s’inspira en la manca 
de llibertat que va patir santa Eulàlia per fer una analogia amb situacions actuals de pèrdua de llibertats.

16/02/18 Llum BCN. Espais transformats. L´aliberació de l´Eulalia
16/02/18 Llum BCN. Espais transformats. L´aliberació de l´Eulalia

Es convidava a participar al públic en una experiència lumínica i sensorial al Jardí del Sol per encendre les creus de la façana i convertir-les en simples formes geomètriques. Formes que simbolitzen el procés per alliberar-la de la capsa blanca.

Hi va haver una interacció entre el públic i les llums pel músic Marti Ruids amb so processat de guitarra elèctrica i escultures acústiques Après-Baschet, elaborant textures experimentals en directe en un looper de cinc pistes per a modelar i remesclar la matèria sonora.

L´acció es produí amb la interacció de l’usuari col·locant-se sobre una de les cinc anelles il·luminades que hi havia en el terra i que activaven unes llums en forma de creus i segments repartides en la façana que s’il·luminaran de forma ascendent. Aquestes representarà que surten d’una capsa blanca on es projectaven una ombra a sobre la tela.

Festival_llum_bcn

Alumnes:

Marina Revilla , Mariona Andreu, Mari Carmen Gonzàlez, Laura Herrero, Wendy Lapaca, Unai  Pinillos,  Andrea Pons, Anna Borràs, Nerea Gil, Anna Melgar, Miriam Ortega, Mireia Sanchez, Lídia Egea, Laura Sayol, Lledó Segura, Clara Garra, Adriana Puerto.

Tutors:

Laura Aragón i Jordi Plana

Col·laboradors:

Biotronic, Fèlix Vinyals, Marti Ruids del taller Baschet.

Esponsors: ACCÉS